Podcastok

Kert a köbön - Darwin dallamai

A Kert a köbön első estéjén a zene és az evolúció összefüggéseire mutatott rá Szilágyi András evolúcióbiológus, Bősze Ádám zenetörténész és Stumpf András újságíró. A teljesen más területről érdeklődő szakemberek - akik mindhárman területük „rocksztárjai” -, sokszínű megközelítésükkel garanciát adtak arra, hogy a tudomány igencsak szórakoztató lehet.

Darwin démonai - Milyen autoimmun betegségeket gyógyít a reumatológus?

Darwinista podcast sorozatukban Kun Ádám biológus, az Evolúciótudományi Intézet főmunkatársa, állandó szerzőnk és Mandl Péter orvos, a Bécsi Orvostudományi Egyetem kutatója kalauzol minket az élettudományok világában.

Bartók Rádió Zenélő levelek - beszélgetés Dr. Szilágyi András evolúcióbiológussal

Dr. Szilágyi András evolúcióbiológus beszélgetett Bősze Ádámmal a Zenélő levelek: Szókratész avagy a zene hatása podcast-jában, a zene hatásáról, az ihlet és a szakmai tudás kapcsolatáról, a zene hallgatás öröméről, a zene túlélésben betöltött szerepéről.

Szókratész, avagy a zene hatása - Zenélő levelek podcast 26 rész.
Szathmáry Eörs professzor az ELTE TTK podcast adásában

Az ELTE TTK Science Podcast sorozatában Szathmáry Eörs professzorral, az evolúcióbiológia meghatározó egyéniségével beszélgetett Müller Viktor, az ELTE TTK oktatási dékánhelyettese. Mekkora esélye van az emberiségnek a túlélésre? A beszélgetésben szó esik még az emberiséget érintő régi és új fertőző betegségek és a világgazdaság kapcsolatáról, valamint az oltások fontosságáról is.

A Biblia titkai: növények és ételek Fráter Erzsébet gyűjtésében

Fráter Erzsébet biológus, az Ökológiai és Botanikai Intézet, Nemzeti Botanikus Kert Rendszertani Gyűjteményének kurátora volt a Hit Rádió vendége. Fráter Erzsébet többek között a Bibliai növények és a Bibliai ételek című könyv szerzője.

A gazdaváltó tetvektől a típuspéldány elrablásáig

Miért ír múzeumi krimit egy biológus? Mi a múzeumi típuspéldány, és hogyan nevezik el a fajokat? Miért vonzódik az ember a betegesen sok só és cukor iránt? Átok, vagy szelekciós előny a túlsúly? Miért nem érdekli az evolúciót, hogy meddig és hogyan élünk? Többek között ezekről mesél a mai podcastban Rózsa Lajos biológus.

Oldalak