A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert vezetőjét választották a MABOSZ elnökévé

Megújult a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének elnöksége a június elején a Tiszakürti Arborétumban tartott közgyűlésen. A közgyűlés Zsigmond Vincét, a Szövetség főtitkárát, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert vezetőjét választotta a MABOSZ elnökévé, és Radvánszky Antalt, az elnökség tagját főtitkárnak.Külön öröm, hogy az Elnökség két új tagjának a közgyűlés hölgyeket választott: Dr. Höhn Mária egyetemi tanárt, a Soroksári Botanikus Kert vezetőjét, és Dr. Folly Rékát, a badacsonyörsi Folly arborétum tulajdonosát és vezetőjét.

Az Elnökség tagja továbbá Dr. Orlóci László, az ELTE Füvészkert igazgatója, Tálas László, a Tiszakürti Arborétum vezetője, a MABOSZ alapítója, és Papp László, a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének vezetője.
Az időközi tisztújítás Kósa Géza elnök, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert nyugalmazott vezetője, és Tihanyi György elnökségi tag, a debreceni Diószegi Sámuel Botanikus Kert alapítójának és ny. vezetőjének halála miatt vált szükségessé, akik távozásával hatalmas veszteség érte a hazai gyűjteményes kerti szakmai közösséget.
A MABOSZ-t 1992-ben alapították, jelenleg 50 hazai tagintézményt tömörít, amelyek nem csupán természetvédelmi területek, de jelentős részük történeti kertként műemléki oltalmat is élvez.

MTI-OS 2021. június 17.