Hírek

Az Ökológiai Kutatóközpont és a fenntartásában működő vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert az elsők között csatlakozott Magyarországról az „Együtt a biológiai sokféleségért!” nemzetközi koalícióhoz.

Augusztus 7-én a migráció kérdéseit járja körbe Dr. Végvári Zsolt vonulásbiológus, Dr. Vadas András környezettörténész, Dr. Karvalics László információ-történész és Dr. Valkó Orsolya magökológus. Szerteágazó beszélgetésüket Élő Anita újságíró moderálja.

Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont munkatársai a kiskunsági Solt–Dunavecse térségben több szántóföldön is „biodiverzitás-szigeteket”, vagyis a természetes helyi vegetációt mintázó vadvirágos réteket alakítottak ki kísérleti célból.

Az Ökológiai Kutatóközpont egyedülálló projektje idén nyáron izgalmas estekkel, valamint egy háromnapos fesztivállal várja a látogatókat a Nemzeti Botanikus Kertbe. Bővebb információ és jegyváltás

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének elnöksége a június elején a Tiszakürti Arborétumban tartott közgyűlésén, Zsigmond Vincét, a Szövetség főtitkárát, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert vezetőjét választotta a MABOSZ elnökévé.

Az Ökológiai Kutatóközpont legfiatalabb intézete, az Evolúciótudományi Intézet 2019-ben alakult meg. Az intézet alapításának időszaka lezárult, ezt követően az intézetvezetői feladatokat megbízott igazgatóként Szilágyi András PhD evolúcióbiológus, tudományos főmunkatárs látja el.

Oldalak